سقف ابری چیست ؟
اخیرا در برخی از ویدئو های یوتیوب یا اینستاگرام احتمالا شما هم مشاهده کردید که فعالان حوزه تکنولوژی و گیمینگ و یا تدوینگر ها سقف اتاق کار یا اتاق خواب خودشون رو به شکل ابر در آوردن که زیر اون به صورت افکت های مختلف خاموش و روشن میشه ، این شکل سقف ها به سقف ابری ار جی بی ( RGB ) معروف شده اند . اگر هم ندیدید اشکال نداره در زیر دو مدل از این کارها عکسش رو براتون میذارم .
شاید فکر کنید ساخت این سقف رویایی و زیبا فقط به وسیله متخصصان این حوزه امکان پذیر است و کسی داخل منزل نمیتونه این کار رو اجرا کنه ، اما ما امروز میخوایم آموزش ساخت کامل این سقف رو براتون بگیم ، فقط کمی نیاز است تا با کارهای برق کاری و الکترونیک آشنایی داشته باشید .
اگر شما هم کنجکاو و علاقه مند شدید تا ببینیدد نحوه ساخت سقف ابری به چه صورت است پس تا آخر این مقاله آموزشی با من همراه باش .
وسایل و لوازم مورد نیاز برای ساخت سقف ابری
کل لوازمی که نیاز است برای پیدا سازی این کار به شرح زیر است
چسب دو طرف
چسب اسپری یا چسب حرارتی
الیاف ویسکوز
ریسه ال ای دی RGB
تافت مو
مقداری چسب برق و سیم برق و دو شاخه و مواد مصرفی برق کاری
مقدار لازم این مواد به مساحت سقف شما بستگی داره و اینکه شما چقدر دوست دارید ریسه به سقف بچسبونید ، طبیعتا هر چی بیشتر ریسه بکشید زیبایی کار بیشتر میشه ولی به طور معمول برای هر متر مربع حدودا 2 متر ریسه نیاز است
چگونه سقف ابری بسازیم یا درست کنیم ؟
با انجام این کار سقف و ایجاد سقف ابری عملا رنگ و گچ سقف آسیب میبینه حالا یا شما کاملا قید سقف قبلی رو زدید و دنبال روش ارزان تر و اقتصادی پیاده کردن سقف ابری هستید پس روی خوده سقف کار رو پیاده کنید .
اما اگر این پروژه رو موقتی میخواید برای تنوع پیاده کنید و بعد جمعش کنید بهتره که یک زیر سازی قبلش روی سقف انجام بدید تا تمیزی رنگ و گچ سقف کمتر آسیب ببیند .
با زیرسازی مقداری هزینه شما بالاتر میرود ولی در عوض سقف سالمتر باقی میماند ، برای زیر سازی میتونید به کل سقف مقواهای بزرگ بزنید یا اینکه توسط عایق پلیرول یا حتی قطعه های بزرگ یونولیت سقف را بپوشانید .
اتصال مقوا میتونه با منگنه باشه و اتصال پلیرول و یونولیت باید با میخ یا پیچ ام دی افی بلند باشه .
ریسه مناسب سقف ابری
در ادامه آموزش ساخت سقف اتاق ابری میرسیم به انتخاب ریسه ال ای دی تزیینی ، اینجا ما بسته به سلیقه و نوع طراحی و اینکه چه مقدار بخوایم هزینه کنیم باید ریسه انتخاب کنیم .
بهترین و مناسب ترین مدل ریسه برای اجری سقف ابری ، ریسه ال ای دی RGB موزیکال هوشمند است کهبا کلیک بر روی اسم این ریسه میتوانید وارد صفحه تهیه این محصول بشوید .
این ریسه به صورت پکیج کامل شامل ریسه + آداپتور + کنترلر حرفه ای می باشد.
امکانات این ریسه شامل :
- اجرا بیش از 1 میلیون رنگ
- تنظیم شدت نور ثابت در چندین سطح مختلف
- دارای 142 افکت مختلف
- قابلیت تغییر سرعت اجرای افکت
- قابلیت افکت هماهنگ با موزیک
- دارای اپلیکیشن موبایلی اندروید و ios
- دارای قابلیت تایمر برای روشن و خاموش شدن
- قابلیت نشانه گذاری و انتخاب سریع افکت های محبوب
- و چندیدن و چند قابلیت دیگر
در حالت متوسط میتونیم از ریسه تزیینی شلنگی هفت رنگ استفاده کنیم . این ریسه امکان تغییر رنگ دارد که با رنگ های ترکیبی اش حدود 12 رنگ را برای شما محیا میکند و اینکه 4 مدل رقص نور دارد و سرعت رقص نور رو هم میتوان تغییر داد .
ابتدایی ترین و اقتصادی ترین شکل اجرا این است که یک ریسه شلنگی تک رنگ به رنگ سفید تهیه کنیم و با چسب دو طرفه به سقف وصل کنیم و به اون مدار رقص نوری که افکت رعدو برق دارد وصل کنیم .
سقف ابری هوشمند با پیاده سازی حالت حرفه ای ایجاد میشود . زیرا دارای افکت های مختلف از جمله افکت رعد و برق است
پیشنهاد بنده انتخاب مدل حرفه ای است ، درسته که هزینه بالاتری دارد ولی در عوض بسیار کار دوست داشتنی و فوق العاده ای از آب درمیآید .
بعد از انتخاب ریسه برای نصب ریسه به سقف میتوان از چسب دو طرف استفاده کرد و برای اتصالات برقی آن نیاز است تا مقداری دانش برقی الکترونیکی داشته باشید چون اتصال ریسه ها اکثرا با سوکت نری مادگی است ولی ابتدا و انتهای ریسه ها نیاز به لحیم کاری دارد و اینکه اگر متراژ ریسه خیلی زیاد باشد نیاز است تا منبع تغذیه جریان بالا تهیه و استفاده کنیم ، حدودا برای هر متر ریسه باید 1 آمپر جریان را مدنظر بگیریم . یعنی اگر ما 4 تا ریسه 5 متری استفاده کردیم باید یک منبع تغذیه 12 ولت 20 آمپر تهیه کنیم .
پس از اینکه کار چسباندن و سیم کشی ریسه ها به پایان رسید و از عملکرد صحیح آن مطمئن شدید حالا موقع چسباندن پوشش نهایی است تا طرح شبیه ابر به خود بگیرد .
انتخاب پوشش مناسب برای ایجاد حالت ابر
برای این بخش پیشنهاد میشود تا از الیاف ویسکوز استفاده کنید چون هم کاملا سفید و یک دست هستند و هم اشتعال پذیر نیستند و آتش نمیگیرند و در زمانی که آتش سوزی شود این الیاف مشتعل نمیشوند و فقط آب میشوند . این الیاف را به صورت تیکه تیکه چسب زده و به سقف بچسبانید . برای این بخش میتوانید از چسب اسپری یا چسب حرارتی استفاده کنید .
پس از پایان یافتن چسباندن الیاف ها برای اینکه به مرور و خورد خورد این الیاف از سقف آویزان نشوند یا نریزند میتوانید از تافت مو روی آن اسپری کنید تا حالت خود را به بهترین شکل حفظ کنند .
سقف ابری برای اتاق گیمینگ ، گیم نت ، اتاق تدوین ، اتاق خواب بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و پر طرفدار شده است .
شما میتوانید کل سقف یک اتاق یا بخشی از سقف را به این کار اختصاص دهید .
در پایان تعدادی نمونه کار برای ایده گرفتن برای شما قرار میدم و همچنین لینک تهیه ریسه های مورد استفاده برای این پروژه .
ریسه 12 ولت تراکم 120طول 5 متر
ریسه ال ای دی RGB موزیکال هوشمند مخصوص سقف ابری 10 متری
ریسه ال ای دی RGB موزیکال هوشمند مخصوص سقف ابری 5 متری
محتویات این محصول شامل :
- ریسه RGB آی سی دار 12 ولتی
- کنترلر حرفه ای میکروفن دار + اپلیکیشن موبایلی
- آداپتور 12 ولت با توان متناسب با متراژ ریسه
سلام اگه کسی با تمام تجهیزات ک لازمه بیاد انجام بده چ قیمتی داره اتاق ۱۲ متری
سلام
با تشکر از توجه شما به این مقاله آموزشی
ما فقط نحوه اجرای این مدل رو شرح دادیم و متاسفانه اطلاع دقیقی از قیمت های همه لوازم یا دستمزد اجرا نداریم
سلام و درود ابر های که میگیریم باید صاف باشم یا توپی یا فرقی نمیکنن
سلام
همان طور که در مقاله بیان شد، برای انجام این کار به الیاف ویسکوز نیاز دارید که در بازار یک مدل بیشتر نیست .
به زودی پک نورپردازی با لوازم کامل برای سقف ابری را موجود خواهیم کرد .